Thursday, April 17, 2014

You are here: Home > Informasi Tambahan > Kebaikan Dan Kelebihan Air Masak – Air Mineral

Kebaikan Dan Kelebihan Air Masak – Air Mineral

by Cahaya Purnama

kelebihan-air-kosong1

KEBAIKAN MINUM AIR PUTIH -MINERAL-

Berikut 8 sebab yang ingin saya kongsikan kepada anda semua tentang kebaikan minum air putih.

1. Menguruskan badan

Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita.2. Meningkatkan kesuburan

Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.

3. Melancarkan sistem pencernaan

Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.

4. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser

Air putih bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.

5. Perawatan kecantikan

Kekurangan pengambilan air putih menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut.

6. Tubuh lebih segar dan sihat

Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.

7. Menyihatkan jantung

Air putih juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air putih.

8. Ubat kepada penyakit strok

Air putih tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.

AIR kosong PENAWAR pelbagai jenis PENYAKIT

Kajian para sainstis mendapati  amalan minum air sebaik bangun dari tidur setiap pagi mempunyai manfaat. Japanese Medical Society, misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu. Amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.

Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan di Negara matahari terbit ini ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, system jantung, arthristis, degupan jantung yang pantas, epilepsy, lemak berlebihan, bronchitis, tibi, meningitis, buah pinggang, dan jangkitan pada air kencing.

Bagaimanapun, amalan minum air  kosong sebaik jaga dari tidur ini perlu menigkatkan beberapa peraturan untuk memastikan keberkesanannya.

1.   Minum empat gelas air (160ml) sebaik jaga dari tidur setiap pagi dan sebelum menggosok gigi.
2.   Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan dan minum apa-apa selama untuk 45 minit.
3.   Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.
4.   Selepas 15 minit mengambil sarapan , makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum untuk tempoh dua jam.
5.   Bagi pesakit yang lanjut usia dan yang tidak larat minum empat gelas air sekali gus di peringkat permulaan kaedah rawatan ini dengan meminum air secara berperingkat sehingga mampu mencapai empat gelas sehari.
6.   Kaedah rawatan dipercayai mampu merawat pelbagai penyakit dalam tempoh tertentu.
•   Tekanan darah tinggi 30 hari.
•   Gastrik 10 hari
•   Diabetis 30 hari
•   Sembelit 10 hari
•   Kanser 18 hari
•   Tibi 90 hari

7.   Pesakit arthritis hanya perlu mengikut rawatan tersebut untuk tiga hari. Rawatan
Ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan kecuali di peringkat awal pesakit mungkin kerap buang air kecil.

•   Demikian, berusahalah tidur lena. Jangan tidur pada lewat malam.
Sumber:Kem Pembangunan Kekeluargaan Wanita.

air-kosong-mineral-suam

  • Kandungan air dalam tubuh yang mencapai 90% berfungsi dalam proses pencernaan, penyerapan, makanan, kitaran, menghasilkan air liur, pemicu nutrisi tubuh, serta menjaga suhu badan.
  • Apabila otot berasa sakit dan penat, ia menandakan cecair dalam tubuh kita tidak seimbang. Oleh sebab itu, disarankan untuk minum lebih banyak air sebelum dan ketika bersukan bagi menggantikan cecair yang hilang melalui perpeluhan.
  • Air juga berfungsi dan mampu mengawal kalori, ia dapat mengurangkan pengumpulan lemak berlebihan di dalam badan. Sayur-sayuran, sup, gandum dan kekacang antara makanan yang mengandungi banyak air serta mengalami penyerapan yang perlahan. Ini menyebabkan kita mudah berasa kenyang dan ia mengurangkan pertambahan kalori.
  • “Sampah” utama dalam tubuh adalah ‘nitrogen urea’ yang larut dalam air, kemudian disaring oleh ginjal dan dibuang melalui air kencing. Ginjal akan bekerja dengan air sekiranya air dalam tubuh seimbang. Tubuh yang cukup air menghasilkan air kencing yang berwarna terang, tidak berbau dan mengalir lancar.
  • Air juga berfungsi menjaga proses pencernaan. Sekiranya air di dalam tubuh kurang, usus besar akan menyerap kembali cecair dari kotoran. Keadaan ini akan menyebabkan berlakunya sembelit atau sukar buang air besar kerana terlalu kering.

Itulah khasiat dan kebaikan air putih ini atau lebih di kenali air masak atau air kosong. Tapi jangan lupa pula, jika minum air terlalu banyak juga bileh menyebabkan keracunan air dengan cepat. Keracunan air terjadi apabila air mengurangkan tahap ‘sodium’ di dalam saluran darah dan menyebabkan ketidakseimbangan air dalam otak.

SEBAB PERLU MINUM AIR MASAK

Air tidak dinafikan merupakan sebatian kimia yang paling penting di atas muka bumi. Ia merupakan tunjang kepada kehidupan dan tidak keterlaluan jika kita menyebut, “jika tiada air, maka tiadalah kehidupan”. Ia juga merupakan faktor utama mengapa bumi terpilih di antara planet-planet yang lain sebagai kediaman mutlak untuk semua jenis hidupan, memandangkan bumi adalah antara planet yang terlembab dan kaya dengan air. 70.9% permukaan bumi adalah air.

Sejarah juga telah menunjukkan, terbentuknya tamadun-tamadun besar adalah disebabkan oleh air. Wujudnya tamadun Mesapotamia adalah disebabkan wujudnya Sungai Tigris, manakala hidupnya tamadun Mesir kuno adalah disebabkan hidupnya Sungai Nil yang sentiasa mengalir sepanjang tahun tanpa henti. Ia merupakan asas keperluan nombor satu manusia! Kita mungkin boleh hidup selama sebulan tanpa makanan, tetapi tanpa air, kita mungkin akan mati tak sampai seminggu!

Pemilihan air juga adalah penting untuk memastikan kita mendapat 100% manfaat daripadanya. Menyuruh seseorang itu untuk minum air bukan bererti seseorang itu perlu minum teh tarik, kopi tarik, atau segala jenis minuman yang manis-manis. Tetapi seeloknya, dapatkan air yang nampak lebih asli seperti air, nampak rupa fizikalnya seperti air, dan rasanya juga seperti air. Air apakah itu? Tentulah ianya “Air Masak” atau sesetengah memanggilnya “Air Kosong”.

Terdapat beberapa sebab mengapa anda harus minum air kosong dengan secukupnya.

1. 60% badan manusia adalah air
Manusia memerlukan sekurang-kurangnya 3 liter air setiap hari. Air amat penting untuk tubuh kerana tekanan darah akan lebih konsisten sekaligus membuatkan jantung berfungsi dengan lebih konsisten. Air juga berfungsi untuk membawa keluar semua toksin/kekotoran yang terhasil dalam tubuh manusia (dikeluarkan menerusi peluh dan air kencing).

2. Sifar Kalori
Tiada sebab untuk anda tidak mahu minum air masak kerana ia langsung tidak mengandungi sebarang kalori.

3. Sumber Alkaline termurah
Kebanyakkan makanan yang diambil seperti nasi, kentang, manisan, makanan yang berlemak, dan protein adalah bersifat acidic. Kehadiran air masak yang bersifat sedikit alkaline semestinya akan meneutralkan kembali pH makanan yang diambil.

4. Memantapkan metabolisma
Mengambil air masak selepas makan membantu melancarkan lagi sistem penghadaman, sekaligus meningkatkan proses pembebasan tenaga.

5. Pelarut nutrien
Vitamin larut air seperti B kompleks dan Vitamin C memerlukan air sebagai pelarut. Air juga merupakan medium utama yang membawa semua nutrien seperti ini ke seluruh anggota badan yang memerlukan.

6. Mengurangkan risiko penyakit jantung
Satu kajian selama enam tahun pada tahun 2002 oleh American Journal of Epidemiology mendapati mereka yang minum lebih daripada 5 gelas air sehari adalah 41% kurang berisiko meninggal dunia akibat serangan jantung.

7. Mengurangkan risiko kanser
Pengambilan jumlah air yang mencukupi juga telah menunjukkan mampu untuk mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 45% dan risiko kanser pundi kencing sebanyak 50%. Ia juga berpotensi untuk mengurangkan risiko kanser payudara.

8. Melembutkan kulit secara semulajadi
Air amat penting dalam membantu sel-sel badan menjadi segah. Ini tidak terkecuali sel kulit manusia yang semestinya memerlukan lemak dan air yang mencukupi untuk kelihatan lembab dan tidak kering.

9. Menyeimbangkan suhu badan
Suhu badan manusia boleh diseimbangkan dengan pengambilan air masak yang mencukupi. Mereka yang kurang minum air terutamanya air masak semestinya kelihatan kurang bermaya dan tubuh badan akan berasa sedikit panas. Anda boleh rasai sendiri gejala-gejala ini pada sebelah petang ketika berpuasa. Ini adalah disebabkan badan anda kekurangan air.

10. Mencegah keletihan dan pening kepala
Sememangnya terdapat banyak sebab mengapa seseorang itu cepat letih atau pening kepala. Namun, jangan anda tak tahu kekurangan air dalam badan juga (dehydration) merupakan faktor utama mengapa seseorang itu pening kepala atau keletihan. Sekiranya anda pening kepala dan berjumpa doktor, soalan pertama yang doktor akan ajukan pada anda ialah, “Hari ini ada minum air masak tak? Berapa kali?”

Incoming search :

kebaikan minum air kosong,khasiat air kosong,khasiat air masak,kelebihan minum air masak,kebaikan air masak,kebaikan minum air masak,kelebihan minum air putih,kebaikan air mineral,kebaikan air kosong,kebaikan minum air,kelebihan air masak,kebaikan minum air putih,kelebihan air,kelebihan air mineral,kebaikan air putih,air masak,kelebihan minum air kosong,khasiat minum air kosong,kelebihan air kosong,khasiat minum air masak,khasiat air mineral,kebaikan air,minum air masak,kelebihan air putih,kebaikan minum air suam,kebaikan minum air mineral,kelebihan minum air,khasiat minum air masak banyak,kebaikan minum air masak banyak,air kosong,khasiat air putih,kelebihan minum air mineral,kepentingan minum air,keburukan air mineral,mewajarkan pengagihan makanan,faedah minum air kosong,kebaikan minum air 8 gelas sehari,air mineral vs air masak,khasiat minum air mineral,kepentingan air masak,kerap kencing selepas minum air,kelebihan banyak minum air masak,kebaikan banyak minum air masak,kebaikan minum air banyak,kesan minum air masak banyak,khasiat air suam,kebaikan kerap kencing,kelebihan minum air kosong banyak,kelebihan minum air masak dengan banyak,kerap kencing buang toksin,keburukan minum air mineral,kepentingan minum air kosong,minum air masak 8 gelas sehari,kesan minum air banyak,kesan minum air banyak waktu malam,kebaikan kencing kerap,kebaikan air suam untuk wajah,kelebihan minum air banyak,air masak vs air mineral,kebaikan air masak untuk kulit,air masak vs air tapis,khasiat air suam untuk kulit,selalu sesak kencing setelah minum air putih setelah bangun tidur,minum air suam sebelum tidur,manfaat air kosong,kebaikan minum glukosa,kebaikan mineral water,cara meneutralkan air kencing,kelebihan minum banyak air masak,kebaikan dan keburukan air,kepentingan minum air masak,amalan minum air masak,kenapa kerap kencing selepas minum air,keburukan air mineral semulajadi,kebaikan meminum air putih,kebaikan minum air putih banyak,kebaikan minum banyak air,khasiat air mineral semulajadi,kesan minum air mineral,kesan minum air masak,khasiat air,khasiat meminum air kosong,kesan minum air putih,kesan minum air pada waktu malam,kepentingan ait mineral,adakah vitamin larut air akan larut ketika minum,kepentingan minum air putih,faedah faedah dalam air mineral,beza air mineral dan ro water,kandungan air masak,kelebihan minum air masak mengikut islam,Kelebihan minum air masak banyak,faedah minum air masak,beza air mineral dan air masak,apakah air mineral boleh dimasak,kebaikan banyak minum air kosong,air mineral,kelebihan dan keburuka minum air mineral berlebihan,kesan memasak semula air yang di rawat,kelebihan air glukosa,kerap kencing lepas minum air,henti kencing banyak,karangan kepentingan air mineral,kelebihan minum air suam,fungsi air kosong,hasiat air masak,ibu kuat minum air masak,kepentingan pengambilan air masak,kelebihan dan kekurangan air,kebaikan minum air suam sebelum tidur,kebaikan minum air masak selepas bangun tidur,kebaikan minum air kosong ketika hamil,kebaikan minum air kosong 8 gelas sehari,kebaikan minum banyak air kerap kencing,kebaikan minum air byk,kebaikan tidak makan malam,kebaikkan minum air putih,kelebihan dan kekurangan air mineral,keburukan kerap kencing,kebaikan dan keburukan minum air putih,keburukan minum air kosong,kenapa air putih tak baik untuk baby,kebaikan minum air yang banyak,kebaikan bali,kelebihan kerap kencing,baby minum air berapa liter satu hari,apakah kebaikan air,apakah sparkling water baik di minum?,adakan air mineral mengandungi protien,bagus minum air banyak,BANYAK MINUM AIR MASAK,air mineral tak elok,mineral water menyebabkan sakit buah pinggang?,penyakit sebab minum air tak masak,kinum air masak sebelum minum air glukos,manusia memerlukan air,minum air kosong banyak,khasiat air masak ketika hamil,pengambilan herbalife kencing kenapa?,kuat kencing selepas minum air putih,khasiat minum banyak air,minum barli untuk baby kulit putih,khasiat minum air putih yang banyak,minum air putih khasiat,minum air putih,Manfaat minum air masak,mana lebih baik air ais air suam air mineral,manfaat air masak,kesan terlalu banyak minum air,kesan minum air masak berlebihan,kesan minum air bali semasa mengandung,kesan minum air putih pada kulit muka,sebab perlu minum air suam atau mineral,toksin keluar melalui air kencing,sebab air kencing selalu keluar,risiko minum mineral water,kesan minum air mineral banyak,perbezaan air mineral dengan air masak,khasiat air barli untuk ibu mengandung,kesan minum air banyak waktu malsm,minum air putih dalam jumlah banyak sering kencing,minum air nasi sebelum masak,toksin air mineral,tujuan minum air lebih ketika makan vitamin,minum air putih banyak kencing trua,minum air suam,minum air putih selalu nak kencing,toksin dibuang melalui air Kencing,minum air putih cegah diabetes,Minum air kosong 8 gelas mampu membersihkan wajah daripada cela,minum air mineral semasa hamil,minum air mineral berlebihan,zat putih ketika air memasak,minum air kosong boleh turunkan darah tinggi,yhs-newnet,minum air masak atau air meneral,minum air masak banyak asyik kencing,minum air masak banyak boleh turunkan tekanan darah tinggi,minum air masak boleh kuruskan badan,www kebaikan air,vitamin c air kosong,minum air meneral tak elok,tujuan minum air putih,minum air mineral,minum air suam selepas bangun tidur,minum air tapis atau air masak,tentang air kosong,monum air tidak dimasak semasa hamil,sejauh mana berpuasa boleh menurunkan badan,peluh itu adkah lemak,penggunaan air suam untuk baby,risiko kurang minum air putih semasa hamil,rahsia minum byk air ais dlm islam,rahsia air suam,pening kepala apabila minum minuman bergula,pentingnya air kosong,pentingnya mengkonsumsi air masak,petua minum air kosong,petua kerap buang air kecil,minum teh kuat kencing,minum nescafe waktu malam,minum kopi barli waktu petan,minum aura white sakit kepala,MINUM BANYAK AIR,perbezaan air masak dengan mineral,minum banyak air masak,minum banyak air tapi kurang kencing,minum banyak asyik nak kencing elok ke,tak baik minum banyak pada waktu malam,minum barli amalan ibu mengandung,tahap keperluan air suam dalam sehari untuk ibu mengandung,sering minum air masak ketika mengandung,sering kencing dapat menurunkan berat badan,sejauh mana keberkesanan air barli,perbezaan air masak dan air mineral,kesan minum air banyak semasa mengandung,kewajaran buang air kecil setiap hari,khashat air masak,khasiat air bali untuk ibu mengandung,khasiat air barli,KHASIAT AIR BARLI DGN MENGANDUNG,khasiat air barli untuk bayi,khasiat air barli untuk kencing manis semasa hamil,khasiat air kencing,khasiat air kepada badan,khasiat air kosong/,khasiat air masak untuk ibu hamil,khasiat air masak untuk kulit,khasiat air masak untuk penyakit jantung,khasiat ait masak,khasiat dan kekurangan air masak,keunggulan mineral water,ketika minum kangen water toksin keluar melalui apa,kesan wanita minum air lebih gelas,kesan minum air barli berlebihan,kesan minum air kosong,kesan minum air kosong berlebihan,Kesan minum air kosong ke tubuhbadan dan kecantikan,kesan minum air masak ketika hamil,kesan minum air masak menyebabkan pembuangan air kecil terlalu kerap,kesan minum air mineral berlebihan,kesan minum air mineral berlebihan ketika mengandung,kesan minum air mineral berlebihan selepas pembedahan,kesan minum air suam banyak ketika mengandung,kesan minum air yang banyak,kesan pengambilan air masak berlebihan,kesan sampingan air barli,kesan sampingan air gau,kesan sampingan minum kangen water,khasiat irt kosong,khasiat minum air,khasiat minum air putih,manfaat air matang,manfaat kencing selepas bangun tidur,manfaat minum air gula,manfaat minum air matang saat bgn tidur,manfaat selalu buang air kecil,manusia memerlukan air sebanyak mana satu hari,minum air apa untuk putih,minum air bagus,minum air bali ketika hamil,minum air banyak,minum air banyak kerap kencing,minum air banyak tapi kencing tidak kerap pada saat kehamilan,minum air buang toksin,minum air dan berak kencing,manfaat air kencing bagi kulit wajah: Bahaya Minuman,mamfaat minum air masak,maksud masak air,khasiat minum air bali,khasiat minum air bali ketika hamil,khasiat minum air barli,Khasiat minum air suam 8 gelas sehari,Khasiat minum air yg sudah masak,khasiat mnum air kosong sebelum tido,Khasiat nasi,khasiat:minum air masak sebaik bangun tidur pagi,kita minum air untuk apa?,komplikasi minum air masak banyak,kulit putih sebab banyak minum air kosong,kurang minum air kosong,kurang minum air masak,mafaat air kosong,makan vitamin kerap kencing,minum air gula semasa mengandung,kelebihan mineral water,kelebihan berak,air mineral hidroge,kelebihan banyak minum air putih,kelebihan banyak minum air pada tubuh,kelebihan minum air bali,air RO vs air masak,kelebihan banyak air,kelebihan air yang dimasak dengan air mineral,air mineral d masak,kelebihan air tapai,kelebihan minum 3 liter air masak,air putih ubat,kelebihan dan keburukan air mineral,kelebihan mengambil air kosong,kelebihan minu air,kelebihan dan kelemahan gelas,kelebihan dan kekurangan ubat cuvarlix,KELEBIHAN DAN KEKURANGAN MINUM AIR BERLEBIHAN,kelebihan dan kekurangan minum air,Air mineral vs air kosong,air miniral kelebihan dan kekurangannya,kelebihan minu banyak air,kelebihan dan keburukan minum air lebih,air mineral atau air masak,air suam boleh menurunkan tekanan darah,keburukan minum air kosong diwaktu malam,keburukan minum air kosong banyak,Apa kebaikan minum air 7gelas,keburukan kurang minum air,apa kebaikkan minum air ketika mengandung,keburukan ait putih,apa keburukan minum lebih air,apa kegunaan minum banyak air masak,keburukan air masak,keburukan air barli,keburukan air,kebaikn selalu berak,keburukan minum air masak banyak,kelebihan air mineral dan keburukan,air tidak masak,air untuk minum,kelebihan air mani,ais kencing hancing atau tak,amalan minum air kosong,amalan sebelum tidur ibu hamil,kelbihan minum air kosong,kegunaan memasak air,kegunaan air putih,keburukan minum nescafe,keburukan minum ais,ap kelibihannya air aqua n cleo,Kebaikkan selalu minum air suam,kenapa asyik nak kencing minum herbalife,KEPERLUAN AIR KOSONG,adakah air mineral bagus?,kepentingan pengagihan makanan kepada o kurang bernasib baik,kepentingan munum air kosong 3liter,kepentingan minum banyak air,adakah minum air masak boleh menurunkan tekanan darah tinggi,kepentingan minum air kosong untuk kulit,air alkali vs air mineral,air apa yg lebih baik di minum aqua atau kangen air,kepentingan minum 8 gelas air sehari,kepentingan meminum air kosong,kepentingan buang air besar,keperluan air masak,keperluan air putih,keperluan minum air masak sehari,Kesan memasak semula air mineral,kesan kuat minum mineral,kesan kesan minum air masak banyak,KESAN DARI MINUM AIR MASAK,kesan buruk air mineral,kesan banyak minum air mineral,kesan air sedikit kurang dalam badan ibu mebgandung,3 liter air banyak mana,kerap kencing sebelum tidur,8gelas persamaan berapa liter?,adakah air kencing putih tiada toksin,kerap kencing adalah baik untuk ginjal,air bali bagus untuk kulit,kepentingan air masak untuk kulit dari segi kajian,air barli untuk ibu mengandung,kelebihan minum bnyak air,air kosong untuk buang toksin,Air masak apa termasuk air alkali,kelebihan minum air putih bila bangun tidur,air masak atau air tapis,air masak atau tapis,kelebihan minum air masak untuk kecantikan kulit,kelebihan minum air masak untuk kecantikan,air masak berapa kalori,air masak dapat membersihkan wajah,air masak khasiat,air masak vs air ro,kelebihan minum mineral water berbanding air masak,kelebihan pemakanan mineral,kelevihan minumair masak,kepentingan air kosong,kenapa tak boleh minum air masak waktu pagi selepas bangun tido,kenapa setiap minum air putih malah pusing,kenapa sering kencing ketika sering minum air putih,kenapa selalu membuang air kecil setelah minum air suam,kenapa minum air putih kencing terus,air kencing keluarkan kelori,kenapa kerap kencing minum air putih,kenapa banyak minum air putih malah sering kencing?,ais punca kerap kencing,air kosong untuk badan,kelibihan minum air masak,air meneral,kebaikan dan keburukan air mineral pada badan manusia,kebaikan air putuh,berapa liter ketika hamil,kebaikan air mineral kepada seseorang,2 liter air putih kebaikannya,beza air mineral dengan air masak,kebaikan air masak pada kulit zakar,boleh ke air alkali dimasak,bolehkah manusia hidup tanpa air,kebaikan air gekukosa,kebaikan air dalam menyembuhkan penyakit,kebaikan air dalam badan,kebaikan air barli kepada tubuh,kebaikan air semulajadi,kebaikan air suam,banyakin minum air masak,kebaikan berak setiap hari,kebaikan berak selepas makan,KEBAIKAN BANYAK MINUM AIR SUAM,barli bagus ke untuk kecing manis?,berapa gelas shari badan memerlukan air?,kebaikan banyak kencing,berapa lama manusia yang sihat boleh hidup tanpa air,kebaikan badan kita,kebaikan aqua air mineral,kebaikan air utk badan,berapa liter air masak aura white,kebaikan air barli,bolehkah memasak air meneral,kebaikan & keburukan minum air,hasiat minum air kosong,hasiat air putih,fadilat kuar 3 ari,hadis penting minum air masak waktu pagi,fungsi air masak,faedah air,fungsi air di masak?,faideh alkahfi,faedah minum banyak air,faedah minum air putih,faedah air bali,faedah air masak,doktor kenpa minum air masak sering kencing,cara minum air putih,bolehkah perempuan mengandung minum air bali,kasiat minum yg banyak,Kasiat minum air kosong,Kasiat kosong,Bolehkah wanita hamil minum air masak,karangan kelebihan air putih kepada tubuh kita,cara makan b komplek,kaedah untuk ibu hamil buang air kencing,jumlah kalori dalam air masak,jika makan selepas minum herbalife kurang dari 3 jam,jelaskan manfaat air putih bagi tubuh manusia? dan mengapa kita perlu minum air putih?,ibu mengandung elok ke minum air kosong banyak-banyak,faedah minum air banyak,apa khasiat air kosong,apakah kebaikan air masak,apakah kebaikan minum air banyak,apakah kebaikan minum air kosong,kebaikan minum air meniral semasa hamil,Apakah kebaikan minum air putih,kebaikan minum air masak dengan banyak,apakah khasiat minum air?,kebaikan minum air masak 2litter,kebaikan minum air madak,kebaikan minum air kosong untuk kulit muka,kebaikan minum air kosong selepas bgn tidur dlm islam,kebaikan minum air kosong sebanyak 2 liter,kebaikan minum air putih waktu pagi,apakah banyak minum air putih dapat menyebabkan kencing terus?,kebaikkan minum air masak sebelum tidur,kebaikkan minum air masak,kebaikkan dan keburukkan minum air kosong waktu malam,kebaikkan air putih,kebaikkan air kosong,apa khasiat air masak,kebaikan minum sup,apa khasiat minum air kosong,apa khasiat minum air masak,kebaikam minum air suam,apa maksud air masak?,kebaikan minum air tapis,asyik buang air bila minum ai,bagaimana lemak keluar sewaktu kencing,kebaikan minum air dengan banyak,kebaikan makan ubat sebelum tidur,kebaikan makan sebelum jam 8,banyak minum air putih tapi kenapa pinggang malah sakit?,kebaikan kerap buang air kecil,banyak minum banyak buang air kecil,KEBAIKAN DAN KEGUNAAN MINERAL COFFEE,kebaikan dan keburukan tapai,banyakin minum air kosong,kebaikan dan keburukan minum air kosong,kebaikan dan keburukan minum air berlebihan,kebaikan dan keburukan mineral,kebaikan dan keburukan menggunakan air,kebaikan makan vitamin c,kebaikan meminum air kosong 8 gelas sehari,bagus ke kangen water,kebaikan minum air barli untuk kesuburan,kebaikan minum air barli masa hamil,kebaikan minum air barli,bagus mana kangen water sama axogy,kebaikan minum air 3 liter,banyak minum air kosong,kebaikan minerel eden,kebaikan mineral,banyak minum air putih selalu ingin kencing,kebaikan meminum air mineral,kebaikan meminum air masak,kebaikan dan keburukan mandi air panas suam

{ 2 comments… read them below or add one }

haus December 2, 2012 at 2:12 pm

thanks :)

Reply

Bedak Arab April 19, 2013 at 7:58 am

Bawalah air masak kemana-mana sahaja anda pergi…

Reply

Leave a Comment

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan
Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Previous post:

Next post: